Friday, November 25, 2011

Belum masa lagi~

Assalamualaikum...

Tak paham laa aku...

Asal laa budak - budak ni mcm banyak sangatttt cakap atau post kat fb pasal kahwin + cari pasangan sejak dua tiga menjak ni. Kita baru first year ok~ blaja dulu bagi habis... =.="


Umur aku yang da meningkat sikit ni pun malas nk fikir pasal tu (Kang tak pasal - pasal tension~) hahahaha (perlu ke nak tension?? TIDAK~) Dalam kelas pn kadang2 lecturer ada ckp pasal kahwin. Kann tak pasal2 budak2 ni jadikan aku bahan. (May I kick you, please~)

Bukan apa, nak kahwin ni bukan benda kecik. Nak cari laki tu la yang paling susah dan mencabar!


Sebab - sebabnya kena fikir sendiri lah kan. kena la cari yang cukup solat 5 waktu dia. ni kalau zohor pn boleh tinggal, subuh apatah lagi kan. Cam ni boleh ke jadi ciri - ciri 'bakal suami pilihan'?? (REJECT IMMEDIATELY + FOHF!)


Antara sebab lain, p
ersediaan diri sendiri. Perangai aku ni cam budak - budak lagi la. cane nak kahwin?? (walaupun masak, kemas rumah dan jahit baju bukan masalah besar bagi aku) Maknanya aku kena cari lelaki yang sama cam aku jugak la kan?? TERIMA DIRIKU SEADANYA ok! ^_^



Bunga ni aku ambik masa pengetua punya anak buat wedding k
at dewan kolej. Warnanya sgt chantek! Purple ye. Ambik berkat jugak la ni~ *blushing*

Wednesday, October 26, 2011

.:: Berubah ::.

Assalamualaikum...

2010 & 2011, 21 & 22, Diploma & Bacelor, UiTM & UPM. Almost in EVERY SINGLE THINGS! OMG~ tahun, umur, U, semua dah lain. Kadang-kadang macam tak percaya dah ada kat tempat baru. Hari tu bila jumpa ety, lagi terasa bezanya. Bila baru - baru masuk dulu lagi la, asyik la terfikir asal la aku sorang je yg ada kat sini (mood nak sedih je time tu).

Kalau dulu bila kitaorang bercerita (bukan mengumpat), mesti lah guna perkataan KITA, means kitaorang akan tau benda yg sama. Sekarang pulak, AKU. sebab everything is different. (and going to be different) Ohh sedihhhh. Siap ada edisi tunjuk kad matrik baru masing2 lagi. (nak tunjuk beza kad matrik UiTM dulu ngn skng, UiTM & UPM) hehe



Kalau dulu masa kat UiTM, umur yg sebaya dengan aku ni yg paling muda, sekarang jadi antara yg tua. Susah nak terima nih! Apapun, jadi muda dan kelihatan muda itu yang penting. hahaha. Kepada classmate aku kat UPM ni, walaupun korang kategori umur adik - adik, korang best jugak~ :) Rileks, age is all about number lah!

Tapi yang kurang bestnya, kalau dulu kitorang mesti stay up siapkan assignment sama - sama. Mamai sorang mamai semua =.=" Paling kurang daripada 6 org housemate 5C05 tu, 3 mesti stay up sama lah. So tak akan takut langsung. Sekarang tak. 1 bilik dua orang, sorang tido, tinggal la sorang. Itu memang sangat 'BEST' lah kan. hahaha. Apapun, thanks kepada encik yang selalu layan chat ngn aku sampai ke pagi tu. Aku bukan takut tau, kurang berani je. ^_^ Yang penting assignment siap kan!


Housemate 5C05. Korang mmg best! Juliah yang paling mamai kalau stay up. hahaha

Even UPM is my present, doesn't mean that UiTM is my past. UiTM teach me everything (in 3 years). And for now, I NEED to spend another 4 years time in UPM. Gambatte ne~ ^_^

Whatever it is, hidup kalau tak berubah pun boring jugak kan. Tapi preferably berubah kearah yang lebih positif @ kebaikan.InsyaAllah...

P/S: Thanks a lot to 5C05 member yg selalu ada masa utk dgr cite aku kat sini. syg korang!

Thursday, October 6, 2011

Nothing~

Assalamualaikum...

Ok, straight to the point, i hate to make any comparison between anything related to me. anything means ANYTHING! Fullstop.

Tapi walaupun tak suka, sometimes terbuat jugak compare meng'compare' tu. Because of what?? No comment. I'm speechless (walaupun I talked and bangkang a lot because of this! hahaha)

Entahlahhh. setiap manusia memang VERY DIFFERENT. I used to be like them. I mean the position maybe. But I NEVER do like them. Maybe we understand a different meaning of 'Kyoudai' word. Lantak lahh.

Whatever pun, omaetachi wa hontou ni kodomo mitai ne~ (zenbu ja nai) jangan nak sesentap pulak. Shouganai ne~


this is what kyoudai means :)

Monday, September 19, 2011

Terpaksa Ditinggalkan....

Assalamualaikum...

Sedar tak sedar, dah masuk minggu aku sambung blaja. Sejak masuk blaja balik ni, banyak benda lah yang aku terpaksa lupakan untuk sementara waktu. Yela, nama pun sambung blaja, kena la blaja betul - betul kan. Study smart gitu. Aku bukan nak cerita pasal new experiences kat tempat baru atau something related to 'something new' yang berlaku dalam hidup aku sekarang, yang tu bila - bila boleh cerita kot. hehe. Tapi aku nak story benda yang aku kena kurangkan sekarang ni. Antaranya perkara yang berat untuk aku tinggalkan ialah:
~ BACA NOVEL
~ MENJAHIT


OMG! kena kurangkan baca novel~ sedih2.. hahaha. Novel yang aku sempat baca sepanjang kerja dari second month until the last month:
  • 7 Hari Mencintaiku - Siti Rosmizah = Khuzairi & Mia Adriana
  • Lafazkan Kalimah Cintamu - Siti Rosmizah = Tengku Ryan Ameer & Tengku Aqilah
  • Sepupuku Suamiku - Lynn Allyna = Hisyam & Diana
  • Hati Bila Cinta - Lynn Allyna = Iqram Dzulqarnain & Nur Fazreen
  • Tirai Impian - Ma Lee Chuswan = Daniel & Sukma
  • M.A.I.D - Sury Ryana = Harris & Noorul
  • Kasih Suci - Meen Zulaika = Seth Tan & Nora Elena
  • Cinta 3 Suku - Herna Diana = Azahari & Nurul Iman
  • Kasih Benar Kasih - Aleeya Aneesa = Dinzley & Annura
  • Bukan Cinta Monyet - Hasliza Ismail = Kamal Ilham & Nurul Suhana
  • Rindu Cintaku - Fauziah Ashari = Hariz & Izzah
  • Cinta Pandang Kedua - Laila Kamilia = Zairul & Ainnur Azleen
  • Cinta Kontrak - Nurul Ain Syuhada = Danial Franz & Alia Airysha
Thank you kak Wani and Balkis yang selalu jd pustakawan pinjaman novel. hehe. Itu antara title novel yang aku ingat. Yang tak ingat comfirm la tak ingat nak tulis kan. hahaha. Tapi boleh kata semua cerita yang aku baca tu memang best.

Yang menjahit tu pulak, aku memang malas dah nak jahit baju. Waktu kerja yang panjang buat aku jadi malas nak jahit sebenarnya. So aku rajin order kat mak je tolong siapkan. hahaha. Tapi aku rajin nak jahit manik. Tiba - tiba rajin nak melip-lap kan baju. Ni antara yang sempat aku buat:





Baju ni pakai masa konvo. Corak bunga. Tapi sempat buat sikit je sebab masa ni dah mula kerja. Busy+ tak de masa~


Yang ni untuk raya. Buat time kerja jugak. Dekat tangan manik tabur je, kat leher ada corak, tapi nama tak tahu apa. Yang penting bukan manik tabur la. :)


Baju ni tak pakai lagi sampai entry ni ditulis. hahaha. Ni pun manik tabur jugak dekat bunga. Nak siapkan memang azab~ huhu

Attention to ETY dan anak-anak, ni la contoh yg kau nak aku tunjuk tu. Aku buat yang simple je. Tak payah blaja pun boleh expert! Manik tabur paling senang sebab jahit tak payah nak design apa-apa, tapi jadi penat nak mengadap dia sampai penuh and rapat. Selamat Mencuba k~


Monday, September 5, 2011

Annoying!

Assalamualaikum...

Speechless! that is what i feel now. You already got what you want. While she and I not bothering you and him since then. (We NEVER bother you!) So why you telling false story to others?? Let's face to face if you dare. Stop talking behind us. Just coward and immature person do like what you have done. Please do behave yourself!

Ok, ni part of my new story. Kalau rajin buat novel. Kalau tak, maybe cerpen. Based on true story about perempuan yang tak sedar diri dia ingat orang lain nak sangat kat laki dia. Hello! kau pergi beli cermin banyak- banyak then tengok muka kau kat cermin tu puas-puas. Pastu fikir betul ke tak apa yang kau buat tu. Bila dah based on true story tu, of course la bercirikan realism dan sarcasm.

Ok, this is just the introduction. Will be continued to the next chapter!

Dear Allah, please lend me your strength to handle all the childish things. Really ridiculous!

P/s: no image for this post. nothing can describe how annoying it is. maybe i got an image for this post, but cannot be displayed here. :)

Friday, September 2, 2011

Selamat Hari Raya!

Assalamualaikum~

Selamat Hari Raya!! Tahun ni as usual aku beraya dekat Melaka. Tapi raya first tu balik jugak Negeri Sembilan lepas sembahyang raya. Balik hari je. Berkumpul kat rumah Mak Ngah. Tahun lepas kumpul kat rumah aku, sebab nenek ada kat rumah aku tahun lepas. So lagi senang tahun lepas lah kan.

Tapi tak pe, sementara nenek masih hidup ni, raya lah dengan nenek kan. Dah tak de nenek nanti, tak de nenek pulak nak raya sama-sama. Same goes to mak kandung, mak mertua, mak saudara, mak angkat, etc. Sementara mereka ni masih hidup, sayangilah mereka seadanya. Kalau dah agak-agak dah banyak buat dosa tu, mintak maaf lah cepat-cepat. Takkan nak jadi tanggang moden pulak kan. Ingatlah, betapa penat emak mengandungkan kita 9 bulan, melahirkan dan mendidik kita sampai lah besar! Mampu nak balas jasa tu?? Bila cakap pasal emak ni, including dengan ayah jugak lah ye. :)

Here, some of our raya pictures:







but, more to MY pictures actually. OUR picture just only one. hehe



This kad raya was made by Neda last year. last year ok! this year tak ada. semua busy. Tapi aku suka hasil tangan Neda ni sebab simple, cantik dan tak serabut. Tak de la macam budak-budak yang baru nak belajar buat kad main copy and paste kan~ ^_^

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI!


Friday, August 19, 2011

Counting days...

Assalamualaikum...

Hari ni, 19 Ogos 2011. Tinggal lagi lebih kurang 10 hari nak raya. Means, lagi 10 hari nak berhenti kerja. Sedih pulak rasanya. Dulu kerja sebab saja-saja nak isi masa lapang. Bila nak berhenti rasa sayang pulak. Sebab dah seronok dengan environment kerja yang rilex. Pergi kerja pun macam gi main. Cukup hujung bulan dapat duit!

Mesti rindu gila-gila la nanti. Rindu saat-saat...
~ Jadi samseng lorong! Talking with a very loud voice to condemn 'disaster'! :p
~ Nak lepak kat Widuri dengan Kak Wani n Balkis. Story about novel and zaman sekolah.
~ Nak main-main dengan 哥哥. Umur je dah 24, tapi perangai mcm budak-budak. Siap main kejar-kejar lagi.
~ Round satu bangunan dengan Ika dan menghabiskan duit dengan makan, shopping, makan shopping dan makan! ^_^"
~ Lepak kat mamak. Tak pernah seumur hidup aku lepak kat mamak kan. Sampai pekerja kat situ pun dah kenal muka kitorang. Glamor la konon kan! hahaha
~ Berborak dengan cleaner. Cleaner ramai yang dari 'oversea'. Mana yang dari India aku tanya pasal Taj Mahal, yang dari Indon pulak aku tanya pasal Bali. Mana tau boleh jadi location honeymoon nanti kan. hahaha


dengan Ika, 哥哥 yg tangkapkan gambar

Selain itu, aku PASTI akan merindui kata-kata berbaur pujian dari customer cm ni:
~ cantik la inner akak pakai tu. Akak cantik pakai apa pun cantik kan. (customer budak bawah umur)
~ cantik la shawl adik pakai tu. Ada lagi tak? Kalau tak de bagi je yang adik pakai tu. (customer golongan kakak-kakak). Harapan la nak bagi yang aku punya kan. ^_^"
~ Mcm mana awak pakai selendang camtu. Cantik la. Ajar boleh? (padahal aku pun pakai belit je) hahaha.
~ Macam yang awak pakai tu mana? Cantik~ Saya nak yang macam awak punya. (Senang habis stok barang~)
~ Amboi comelnya~ (selalunya dari regular customer: kak As) :)

Macam-macam lagi lah ayat yang lebih kurang serupa diulang berkali-kali. Kembang I tau! Thanks to all the pujian k! hahaha

Actually best sebenarnya kerja camni. Walaupun masa banyak 'terbuang' kat tempat kerja. hahaha. Antara yang best, masa dapat kenal dengan Katie. Pelancong berbangsa Cina dari US. Dia pun puji aku jugak. Sangattt laa terharu walaupun masa tu aku dah nak balik (muka takde mekap langsung). Natural beauty la kot kan. :)


Aku, Katie n kembar aku.

Tuntutan untuk masa depan memaksa aku untuk me'resign'kan. walaupun hanya 5 bulan, I will keep all the memories. Never forget of course! Ada masa kita jumpa lagi k!

Saturday, July 23, 2011

Dan Bila Esok....

Assalamualaikum...

First of all, sebenarnya dalam masa terdekat ni I have no plan to update my blog. Tapi tadi tiba-tiba rasa exited pulak..

Sebabnya, tengok ni.. hehe

video

Sofaz - Dan Bila Esok!! sebelum ni tak minat sangat pun lagu ni, tapi sebab dah tengok drama Nora Elena plus dah pun baca novel Kasih yang Suci, secara tak langsung TERminat jugak la kat lagu ni.. Theme song drama tu..hehehe

Pendek cerita jadi pakej la, sebab happy WATCHING, happy READING and happy LISTENING. 3 in 1!

Actually ni masa road tour HANGATNYA TOUR HOT FM. Sofaz nyanyi dua lagu, tapi lagu ni je yang aku rakam sebab gila! hahaha. Sofaz artis yang terakhir buat persembahan, lepas tu ada sesi autograf dan bergambar tapi aku tak join sebab masih belum menunaikan keWAJIPan kepada yang Maha Esa. Tak baik melengah-lengahkan solat! Astagfirullahalazim.......

Apapun, Amir Sofaz ni memang hensem! hahahaha


Friday, July 15, 2011

Alhamdulillah!

Assalamualaikum...

Alhamdulillah alhamdulillah alhamdulillah! thousands of Alhamdulillah because my dream will come true!

I'll be a student back this September. But this time, i'm alone! and there will be in

New
university
New environment
New faculty
New friends
New lecturers
Senang cerita, everything will be NEW and of course different...

I'm really happy but quite sad in the same time. Don't know how to describe my feelings.

And of course i'll missing UiTM very - very damn much! 3 years there, how come i'll forget~ especially CT112 and 5C05...

I'll miss my friend at Mydin MiTC too.
Although we meet in a short time, I love u guys! Nice to know all of you. Special thank to Kak Wani for lend me your shoulder when i need it. Love u. You know me better since our school days... :) Sorry kpd ika sebab jadi magsa pelukan aku masa dapat mesej result tadi.. hahaha~

NEW LIFE WILL BEGIN....



ada rupa bakal cikgu ke?? hahaha

Thursday, June 30, 2011

Gembira di sini~

Assalamualaikum...

First of all, entry ni ditulis disebabkan rasa best + seronok + happy + Shiawase + ureshii seperti berada di zaman kanak - kanak di Mydin MiTC Melaka.. cm gini rupa Mydin kat Melaka @ tempat kerja / lepak 12 jam.




Boleh tahan besar jugak la Mydin kat sini. Tapi sebab dah hari - hari aku dok round Mydin ni, dah tak rasa besar pon. Boring suda~ huhu.



Aku ngan kembar aku kerja kt tempat yang sama. Senang. Kalau rajin kitaorang pakai baju sama. Dalam gmbr ni aku yang sebelah kiri. Masa ni kitaorang pakai t-shirt konsert Hey Say Jump Spring Tour. Gerek sehh! hahaha. Nak bezakan aku ngan dia senang je, sebab aku lagi cantik. Kannnn.. hahahaha.. Selain tu, I will always in baju kurung. Sepanjang kerja, baru dua kali aku pakai jeans. Berbaju kurung lebih selesa kot. My opinion lah.

Tapi yang best nya bila dapat geng gila - gila jugak. 12 jam kerja memang tak rasa pun! pergi kerja pun rasa cam nak pegi main-main je.. Masa belajar dulu pun rasa cam ni jugak seronoknya. Tapi dulu pressure sikit sebab kena study, siapkan assignment, meeting, dll. Sekarang tak payah buat semua tu, study novel je. Sampai berebut - rebut. hehe :)


Ni gambar aku tengah study novel. ^_^




Yang ni kawan - kawan sekerja aku. Diaorang ni semua tengah cuti semester 4 bulan. Means, semua student degree. Yang paling kiri ni kembar aku, student Mechanical Engineering UiTM, aku tengah tunggu nak sambung degree, Ika student UKM Emergency Medical (Paramedic) and Atiqa student PR Masscomm UiTM. Sebelum kembar aku kerja, Laila ada, tapi dia student diploma and dah masuk semester baru, so, ganti la ngan kembar aku. Masa gambar ni, abang cina kedai depan yang tolong snapkan. Abang cina ni pun best, gila - gila jugak~ suka bagi gula - gula perasa oksigen. Sengal~ hahaha



Masa gambar ni pulak, mak cik cleaner dari India yang tolong snapkan gambar. Susah sikit nak ber'conversation' dengan mak cik ni. Tapi dia pun best, siap main - main bola ngan dia lagi~ Bola ni bukan bola yang besar gedabak, tapi bola kecik comel yang keluar bila kita masuk duit 50sen. Besar coklat coco jelly je. ^_^



Ni la lorong yang sering menjadi lokasi photoshoot, main - main bola ngan mak cik cleaner, runaway,bergelak ketawa and so on. Yang duduk tu Mina, kawan aku masa form 6 sekejap. huhu.. Skarang dia student Pendidikan kat USM.



Masa ni hari Jumaat. Feeling - feeling arab sikit~ Tapi masa ni dah nak balik, mekap pun da tak de. Kalau tak lagi cam dah kat Mesir. Konon cantik lah tu kan walaupun kenyataannya memang cantik. hahaha~



Ni ngan kak Wani. Senior satu dorm masa aku form 3. Tetap kamceng sampai skarang. Masa ni tengah tak de keje. Aku suka lepak kat kedai dia. Datang kedai dia macam-macam boleh buat. Tengok movie, makan, onlibe fb, baca paper, dll. Best. Bos la katakan~

Lepas ni, bila yang sekarang menjadi kenangan, for sure aku akan senyum sorang - sorang and tak mustahil boleh gelak sampai guling - guling bila teringat balik semua kenangan ni......

The Conclusion is, muda cuma sekali, ENJOY!!

Friday, June 17, 2011

Antara Tengku Ryan Ameer & Dr. Khuzairi

Assalamualaikum...

Mana satu pilihan yang tepat, Tengku Ryan Ameer, kacukan Melayu Inggeris berusia 28 tahun, pemilik 40% syer saham Megah Holding dan memandu Lamborghini Gallardo Spyder. Atau Dr. Khuzairi yang berumur 29 tahun, mempunyai ladang ternakan kambing dan klinik sendiri.

Ni nama watak dalam novel 7 Hari Mencintaiku and Lafazkan Kalimah Cintamu. Dah lama tak layan novel, bila sekali layan sampai dah tak terlayan! Bukan novel tu yang tak terlayan, kerja lain yang tak terlayan! hahaha. Novel LKC 810 pages, 7HM pulak 1048 pages. Dua - dua novel ni memang sumpah best! 2 liter jugak la air mata aku sedekahkan masa baca novel ni. Itupun bukan semua. Mana taknya, baca time kerja. Tapi takpe, memang berbaloi - baloi!





Bila baca novel cinta ni, best sebab happy ending. Macam mana hebat pun dugaan berakhir dengan gembira. Macam aku ni, sedih je memanjang apa cite??? Sejak kuciwa ni malas pulak nak fikir pasal lelaki. Walaupun tak berapa nak frust sangat sebab it happen as I expected. Hebat kan! Dalam novel semua la nak baik, yang hakikat?? -_-"

Sekarang ni bila dah kembali single, ramai laa pulak yg offer nk jadi adik ipar la kakak ipar la, paling best mentua.. Tapi kan, senang lagi nk cari mak mertua dr nak cari bakal suami untuk diri sendiri kan. Lepas ni aku bgtau je kt dorang, nnt datang rumah jumpa mak ayah terus k, sebab saya malas dah nak fikir pasal ni. Tau - tau je nnt kahwin. Haaa! kan senang, habis cerita! ^_^

By the way, waktu dan masa entry ni di post kan pun ada maksud yang tersendiri. It's all about what was happen at the same date and time last year. IF I can change my past, I REALLY want to change it! I dont want it happen because sometimes I extremely regret it. But it's ok, pengalaman pun mematangkan manusia. Besides boleh belajar dari kesilapan. Kaannnnnnn!

Kalau nak bercinta, tak payah nak terima sebab simpati atau kesian sebab akhirnya diri kita yang akan kesian balik! Learn from mistakes + past.... Tapi skarang da happy balik! Extremely happy than before!^_^

The conclusion is, antara Tengku Ryan Ameer and Dr. Khuzairi, Abang Arie is the best lah! Pilot pulak tu. ^_^

Friday, May 27, 2011

::: Cita - CiNta :::

Assalamualaikum...

Hari ni, 27 Mei 2011, aku telah selamat menjalani interview untuk bergelar CIKGU NURUL HAZZARITA. Amin banyak - banyak kali. (ayat tak boleh blah kan) hehe. Bukan untuk terus jadi cikgu, tapi untuk sambung study kat fakulti pendidikan. Semoga menjadi kenyataan. Tak sangka dapat jugak aku menggagahkan diri untuk teruskan application course ni. ^_^.

Masa on the way nak pegi interview tu pun, hujan dah mula turun. Semoga hujan tu membawa rahmat lah kan di pagi Jumaat! Bila dah sampai tempat interview kat UiTM Seksyen 17, tiba - tiba terasa cuak yang teramat sangat. Sampaikan akak yang tukang panggil calon tu pun siap pesan, jangan risau and tarik nafas. Nampak sangat laa yang muka aku tengah cuak masa tu kan! hahahaha (sekarang boleh la nak gelak!)

Bila masuk bilik temuduga pun, no word can describe how nervous I am! Seriously! Tapi nasib baik la interviewers tu murah dengan senyuman. So, lega lah jiwa dan ragaku ini kann. huhu. Tapi yang peliknya, calon - calon yang sebelum aku semua cakap interviewers soal dalam Malay and English, tapi bila turn aku, FULLY ENGLISH! Memang lah boleh jawab, tapi tak tau lah jawapan yang aku bagi tu cukup releven dan logik atau tidak dengan soalan dia. Doa dan tawakal je la.

Aku harap sangat permohonan ni berjaya. Bukan apa, kakak yang first NURSE, kakak kembar bakal ENGINEER, adik lelaki bakal CHEF. Tinggal aku je yang masih samar - samar lagi masa depan. Semoga cita - ciNta ini menjadi kenyataan. AMIN...


Monday, May 16, 2011

Our Convocation Day!

Assalamualaikum...

Since 9 Mei, aku dah ada kat Shah Alam, of course to attend my convocation day! Seriously happy and quite nervous to get my scroll on the stage. But then, still enjoy meeting all my friends after we finish our diploma studies a few month ago.

10 Mei 2011
Hari ambil jubah dan rehearsal.


Perkarangan parking Dewan Agong Tuanku Canselor (DATC)




Lokasi: Tandas LELAKI DATC..

hahaha.. tandas lelaki tak boleh blah kan. Selamba je masuk sebab nak tengok cermin. Kalau pak guard lalu dah kena saman kot. hehee

Lepas tu, kitaorang dengan suka hatinya berjalan satu Shah Alam. Makan pulak macam - macam. Masa ni dekat Noodle Station, SACC Mall.


with Tasha

* All picture before our convocation day, credit to Ifat.

Malam tu kitaorang continue lepaking until 3 a.m! WOW!! Mata memang dah rabak. Tapi sekali sekala tak pe. Lagipun sejak kerja aku tak pernah cuti. So bila cuti ni enjoy la puas - puas kann.. heee..

14. Mei. 2011
Hari yang ditunggu - tunggu setelah 3 tahun study di UiTM Puncak Perdana. Precious moment, Our Convocation day!

Sidang Keempat, 12.30 Tengahari
Dewan Agong Tuank
u Canselor, UiTM Shah Alam


Ety, Jue, Ita, K.lia and Tasha. Without Neda T_T
5Co5 housemate. Sumpah rindu korang!! bila nak jumpa lagi??.......


Terima skrol. Terima kasih Tan Sri!



nampak tak star (*) kat hujung nama?? ^_^


with
Tasha


with my parents and
brother


my
twin!


with
ety and kak lia, 5C05 housemate


ok ke posing cam ni?? hehe



kawan2 class CT112 and CT114


friends from CT111, CT114 and abg azri


baling - baling mortar board~ yeayy!!


melangkah nak pulang jubah~ nice shot kn?? hehe

By the way, thank you very much for those who are always encourage and giving me a support since I'm in the first until the last semester. Thanks a lot to all my lecturers, friends, family, boyfriend (on that time), and of course to UiTM. Bersyukur dapat grade on time dengan bintang walaupun satu. Nak dapat kan tiga terus mmg tak mampu lah kan. Da cukup struggle rasanya. ^_^

To all my friends, Hopefully we will continue to achieve our dream even now we are choosing a different ways. GOOD LUCK to all of you! And all of our memories together i'll always keep it in my mind...

The conclusion is, UiTM sentiasa di hatiku~

Thursday, May 5, 2011

Sebulan~

Assalamualaikum...

Hari ni, genap sebulan aku kerja. Wahhh!! maknanya, hari ni gaji~ $_$. Ok! gaji ni boleh habis dalam masa sehari (kalau melayan nafsu shopping!) hehe.. Jangan kejam kepada diri sendiri ye cik Nurul Hazzarita! Penat je kerja sebulan kalau nak habiskan dalam masa sehari.. Kannn~

Bila kerja, macam - macam rasa lah kan.

Yang bestnya:
- Bos yang best dan boleh consider in everythings!. wife dia pun sporting. Borak dengan wife bos best, memandangkan dia kerja kat Mahkamah Syariah, macam - macam isu yang kitaorang story. Isu yang tak de kaitan ngan aku macam ibu berpantang pun aku join jugak~ (wife bos pregnant anak sulung. Due date lg sebulan lebih) ^_^
- Rakan sekerja yang gila - gila. Sangat enjoy~
- Ramai customer tanya nama kedai sebab nanti diaorang nak datang lagi. Dia orang puji layanan aku best! terharu ok~ hehe
- Memang boleh menguji speaking skill. Mak cik2 kat sini ramai yang speaking english bila nak tanya. Even budak2 kecik umur tak sampai 5 tahun pun cakap dalam english!. Hebat kan orang Melaka! hahaha.. Lagipun customer pun ada orang luar jugak. Customer dari Thailand ngan negro pun ada. Best kan!
- Dapat dukung baby - baby comel yang 'semangat' masa bonda - bonda diaorang try tudung atau baju. Memang boleh naik muscle~ hehe. Dukung baby ni boleh ambik berkat ke?? (Tak de kaitan kan??) hahahaha
- Dapat 'interview' ramai orang. Nak - nak bila jumpa muka yang bukan orang Melayu. Lepas ni boleh sambung Masters in Journalism pulak!

Yang tak bestnya:
- Air cond sangat sejuk macam kat kutub selatan. Sangat tak tahan. Rasa cam nak blackout kan je air cond satu bangunan. hahaha
- Kena ngorat. Sumpah boring!. No comment la yang ni.
- Bila ada customer yang annoying~ ikut mood aku la nak layan macam mana. Sangat no comment!
- Ramai customer yang cari tudung atau shawl untuk tunang@ nikah @ sanding. Bukan tak suka, tapi sentap sikit! hahaha..

Yang kelakarnya:
- Ada yang tanya aku ada kacukan arab! Part mana yang rupa arab pun tak tau. Celak je kot!
- Ramai yang ingat aku bos! belum masa lagi la. InsyaAllah suatu hari nanti. Yang paling best ada sorang mak cik siap puji 'bagus muda - muda dah ada bisnes sendiri'. Senyum je la~ ^_^.. Kuat betul aura bos dalam diri aku kan! hahahaha
-Bila ramai customer yang tanya: 'baru habis blaja ke?' aku jawab: A'ah. Dia tanya lagi: " SPM la?" aku jawab: "tak, diploma". The conclusion is: aku memang awet muda~ ^_^
- Orang - orang yang kerja dekat - dekat sini pun tak percaya umur aku 22 tahun. Dia orang cakap aku macam 18, macam budak lepas SPM. 18 saya 4 tahun lepas ye kawan - kawan~ pelik la, apa yang nampak muda sangat ni??
- Ada mak cik puji mata aku cantik. Sebab contact lens ye mak cik.. hahaha.. Budak - budak kecik pulak pelik tengok mata aku. Warna contact lens obvious sgt ke dik?? hehee


warna mata yang berjaya meng'confuse'kan orang ramai..^_^

- Bos kedai depan puji kasut spike aku cantik. Tapi sesuai ke pakai dengan baju kurung?? Belasah je la~ hehe. Tapi sekarang aku dah suka pakai kasut bertutup pulak. Dulu tak suka langsung, pakai pun sebab terpaksa.


my lovely spike shoes with a baju kurung~ (kaki pun aurat, tak boleh nk tunjuk lebih - lebih)


Kasut ni jugak paling best pakai time kerja. TQ to Tasha~

Tak sangka aku dah bekerja non - stop sebulan. Non - stop sebab aku tak ambik cuti walaupun sehari dalam first month ni. Kerja dari Isnin sampai Ahad, 10 pagi sampai 10 malam! Memang mabuk dah~


muka penat baru balik kerja. Takde make up langsung!

Betul - betul nak kumpul duit kann~ dulu ingat kerja nak kumpul duit untuk kahwin. hahaha. Tapi sekarang, misi kumpul duit ni ditukar untuk sambung degree pulak. Untuk bayar yuran dan segala macam lagi lah untuk sambung blaja nanti disamping duit untuk enjoykan diri. Kalau ada rezeki kita sambung balik cita - cita nak blaja kat Jepun tu k! Gambatte ne~ ^_^..

The Conclusion is: Bersyukur dengan rezeki yang Allah bagi.